Ungdomsfasen er en transformasjon hvor integrasjon av den seksuelle kroppen står i sentrum. Ungdommen opplever i begynnelsen kroppen som en urovekkende fremmed.
Hvem er denne ukjente gjesten som banker på min dør? Skal gjesten inviteres inn eller jages på dør eller bli stående i gangen på vent?
Møtet med den fremmede skaper ikke bare nye spørsmål, men omgjør ofte også ungdomskroppen til en slagmark for uutholdelige følelser og impulser. Fenomener som spiseforstyrrelser, rus, selvskading, selvmord og epidemisk kroppshat er forskjellige uttrykk fra denne krigsfronten.
Jeg vil i dette seminaret ha som utgangspunkt en hypotese om at vår samtids diskurs om ungdommen ofte misforstår hva ungdomsfasen handler om. Vi er vitne til en massiv sykeliggjøring av ungdommen. Enten gjennom sosiologiske diagnoser som for eksempel at digitale medier er skyld i den økte forekomsten av psykiske lidelser. Eller gjennom en symptompsykologi som rammer ungdommens strev inn i biomedisinske kart.
Det er satt opp 4 webinarer med denne flotte damen.
De er uavhengig av hverandre og du tenger derfor ikke å være med på alle webinarene for å holde i den røde tråden.
Påmelding og betaling skjer gjennom Tikkio. Du vil få tilsendt en epost en tid før webinaret med link til Zoom og lese materialet.
FOR MEDLEMMER OG VENNER AV IBUP
IBUP inviterer til filmkveld onsdag 09.10.24 kl.19.00
Sommeren 2023 ble Isca Wittenberg intervjuet av Ingeborg Aarseth og Lise Radøy i sitt hjem i Golders Green i London. Isca Wittenberg var da nylig fylt 100 år. Dette er det aller siste intervjuet med Isca Wittenberg før hun døde i desember 2023.
Vi ønsker velkommen til et filmatisert historisk innblikk i Isca Wittenbergs faglige og personlig liv gjennom sitt mangeårige virke som psykoanalytisk psykoterapeut. Vi får i intervjuet også korte beretninger om hennes møte med sentrale klinikere og teoretikere som Esther Bick, Wilfred Bion, Donald Meltzer og John Bowlby; avgjørende stemmer som har vært med på å forme vår forståelse av psykoanalytisk tenkning og arbeid i dag.
Hun foreleser og underviser internasjonalt, og mange av hennes bøker er oversatt til andre språk. Hun er gjesteforeleser på Tavistock-klinikken i London, er «Honorary Member of the Psychoanalytic Center of California» og redaktør av «The Harris Meltzer Trust».
Hun har flere webinarer gjennom året.
Løkke er psykolog med avtalehjemmel, spesialist i barne – og ungdomspsykologi. Arbeider med ungdom og terapi.
Forfattet flere bøker og essay.
Har seminar om ungdomstiden og foredrag på The Squiggle club.
Henning Mohaupt jobber ved Alternativ til Vold i Stavanger. Han er også trener i Child-Parent Psychotherapy, en behandlingsmetode for små barn som har opplevd traumer. Ved ATV jobber han med voksne som bruker vold, voksne som utsettes for vold, og med foreldre-barn dyader, hvor samspillet har blitt preget av vold mellom foreldrene, eller mellom forelder og barn. Her har han erfaring fra arbeidet med både foreldre som har utsatt sin partner eller barnet for vold, og foreldre som har blitt utsatt for vold fra en partner.
Han har jobbet med traumatiserte barn og ungdommer, spiseforstyrrelser, begynnende personlighetsproblemer, psykoselidelser og depresjon. Han jobber nå med sped, småbarn og foreldre ved Nic Waals Institutt. I tillegg underviser og veileder han også i psykoterapi og familieterapi ved profesjonsstudiet i psykologi ved UIO. Han forsker også på lek som endringsprosess i psykoterapi med barn.
Hun jobber ved Traumesenteret hos Psykologvirke og har også lang erfaring som psykologfaglig redaktør. Aktuell med boken Håndbok for ungdom med vanskelige foreldre og foredrag på The squiggle club.
May Nilsson har vært kursansvarlig for veilederutdanningen på Erica stiftelsen og Umeå Universitet og har lang erfaring med utdanning av psykoterapiveiledere på ulike nivåer.