The Squiggle club 5. oktober 2023: Françoise Dolto og det kreative barnet

I forbindelse med utgivelsen av boken «Håndbok for ungdom med vanskelige foreldre – og for foreldre som vil lære av barna sine» vil forfatterne, Ida K. Holth og Per Are Løkke, holde et foredrag om bokens tematikk og inspirasjonskilde. Boken er inspirert av den sagnomsuste franske barnepsykoanalytikeren Françoise Doltos bok «Håndbok for barn med vanskelige foreldre» fra 1979. På surrealistisk vis skrev Dolto om hvordan barn forsøker å oppdra sine vanskelige foreldre, noe de gjør på de mest kreative måter. Dolto hevdet at små barn forsto mye mer enn hva man vanligvis antar. Barn er mottakere av familiehistorien som overføres ubevisst fra en generasjon til den neste.

Per Are Løkke vil først presentere noen av Doltos ideer om det hun kaller «kastraksjonenes» nødvendighet for psykisk vekst og kreativitet. Kastraksjoner er nødvendige brudd foreldrene initierer for å skape utvikling i barnet knyttet til å møte sorg og separasjon. Deretter vil forfatterne ta for seg hvordan Dolto inspirerte dem til å skrive om ungdommers forskjellige veier til løsrivelse, avhengig av hva foreldrene selv strever med.

Det vil være mulig å kjøpe boken under arrangementet.

 

Om foredragsholderne:

Per Are Løkke er spesialist i barne-og ungdomspsykologi og daglig leder av Varden Spesialistsenter. Han har tidligere utgitt bøkene Farsrevolusjonen (2000) og Ungdommens transformasjoner (2021).

 

 

 

 

Ida K. Holth er psykolog med fordypning i psykodynamisk terapi. Hun jobber ved Traumesenteret hos Psykologvirke.  Hun har også lang erfaring som psykologfaglig redaktør.

 

 

 

 

 

 

Litteraturhuset 5. oktober 2023

Foredraget starter kl 19:00. Dørene åpner 18:30.

Book billetter nå: Tikkio